top of page

Kā sagatavoties fotosesijai. Ņem vērā, lai izdotos!

Ja fotosesija plānojas telpās vai studijā. Iepazīsties fotogrāfijās ar telpu stilu, lai jau laikus varētu izdomāt, kādus tērpus vai aksesuārus sagādāt savam vai ģimenes kopējam stilam.


MAKE-UP & MANIKĪRS


Pat ja esi dabīgā tēla piekritēja, tas nenozīmē, ka var ierasties bez profesionāla make-up, jo tiešI dabīgais make-up ir vissarežgītākais.


Iesaku stundu pirms fotosesijas meitenēm vēltīt laiku kopā ar vizāžistu. Pat ja uzskati, ka proti krāsoties pati, profesionāls fotosesijas make-up no parastā ikdienas make-up atšķiras.


Svarīgi arī atcerēties par manikīru. Fotosesijas laikā nereti izceļās arī rokas. Vienkāršs, neuzkrītošs un kopts manikīrs papildinās jūsu tēlu.


MATI & FRIZŪRA


Lai fotogrāfijas izdotos patiesi skaistas, matiem ir jābūt tīriem, koptiem un ieveidotiem. Paņem līdzi ķemmi. Ja gribi dažādus tēlus, paķer līdzi arī sprādzes, matu gumijas un citus matu aksesuārus.

Vīriešiem īpašI svarīgi ir sakopt ne tikai matu sakārtojumu, bet arī bārdu.


Ja plānota ģimenes fotosesija, iedrošini sapucēt arī pārējos dalībniekus.


APĢĒRBS


Piedomā, kā apģērbs saskaņosies ar tavu kopējo stilu. Ir labi pārzināt savu krāsu gammu un krāsas, kuras tev piestāv vislabāk. Atceries, ka fotogrāfijā vislabāk izskatās tīras, neitrālas krāsas, bez apdrukām, bez svītrām/rūtīm.


Dāmām der atcerēties par žeķubiksēm un apaviem. Fotogrāfijā ir pamanāma katra mazākā detaļa.


Svarīgi apzināties savas aprises, jo fotokamera ir nežēlīga. Ja uzskati, ka figūra nav ideāla, izvairies no apģērbiem ar īsām piedurknēm.


Pareizi būtu ierasties uz fotosesiju ar vismaz diviem apģērbu komplektiem. Apģērba stilam nav tik lielas nozīmes, kā krāsai un kopējam tēlam.


Fotogrāfijā noteikti ir jāizceļas tavai personībai, taču lai nav tā, ka tavs apģērbs ir vairāks pamanāms par tevi pašu. Apģērbam ir jābūt saskaņā ar tavu iekšējo būtību, lai tas akcentē tavu personību.


Svarīgi, lai tavs apģērbs būtu izgludināts un pakarināts. Fotosesija ir kā svētki, tāpēc iesaku palutināt sevi vai visu ģimeni ar jauniem tērpiem!


IETEIKUMI


Ja zini, ka tuvākajā laikā ir paredzēta fotosesija, atceries par dažiem svarīgiem noteikumiem:


Izgulies! Lai nebūtu zili riņķI zem acīm.


Nesēdi līdz naktīj pie datora! Tas fotogrāfijā radīs nogurušu skatu.


Nespēlējies ar mājdzīvniekiem, lai nebūtu saskrāpētas rokas/kājas un citas ķermeņa daļas!


Ņemot vērā šos ieteikumus, tev būs gandarījums par rezultātu.

Noderīgi:


Make-up un mati - Sanda Bojāre


Stiliste - Liene Trēde


Stilts / Make-up / Vīriešu stilsite - Rita Erdmane

https://www.instagram.com/ritaerdmane


Make-up un mati - Vita Vītola


Make-up - Inese Kļaviņa ( Otu Terapija ) https://www.facebook.com/otuterapija





bottom of page